Az InterCollect Kft szolgáltatásainak előnyei


Ügyfeleink követeléseit realizálva, a bennragadt pénzeszközöket visszahozzuk a gazdasági vérkeringésbe.

Gyakran az adósok a követeléskezelő cég fizetési felszólításának hamarabb engedelmeskednek, mint a belső házi könyvelés, az üzletkötők, esetleg az ügyvezető vagy egy ügyvéd felhívásának.

A gazdálkodással foglalkozó cégek számára többletmunkával és költséggel jár a követelések nyilvántartása, tárgyalások az adósokkal, fizetésre való felhívások, halasztás, részletfizetés utánkövetése, az adósok anyagi helyzetének figyelemmel kísérése.

A késedelmes fizetőkkel való egyeztetés időt, szakértelmet és tapasztalatot igényel. Az InterCollect Kft. munkatársai mindezek birtokában úgy végzik tevékenységüket, hogy a jó vevő-szállító viszony fennmarad és a tartozások hamarabb rendeződnek.


Mikor van szükség ránk?

A szerződések megkötése előtt

Az InterCollect Kft-t már a szerződéskötés előtt érdemes felkeresni, mert munkatársaink nemcsak utólag tudnak segíteni.

Naprakész információt nyújtunk alapvetően a cégjegyzékben található, a cég működésére vonatkozó, illetve a cég minősítését mutató adatokról. Ezeken túlmenően a cégről referenciát, fizetési panaszokra, negatívumokra, fontos tudnivalókra vonatkozó információt szolgáltatunk, sot egyes cégek hitelképességi mutatóit is kiszámoljuk, mely a cég megbízhatóságára ad iránymutatást.

A szerződés megkötésénél

Az InterCollect Kft. munkatársai készek jogi tanácsadást nyújtani a szerződések megkötése során, ezzel partnereink a lehető legideálisabb szerződést tudják megkötni az üzletmenet e szakaszában.

A szerződés megkötésének alkalmával lehetőség nyílik a szerződés teljesítését biztosító - kötbér, foglaló, zálogjog, kezesség, stb. - feltételek kikötésére. Ezt azonban sokszor mégis elfelejtik partnereink az üzlet megszerzésének érdekében. Pedig minden lényeges kérdést és a későbbiekben bekövetkező esetleges problémák orvoslását a szerződéseikben előre szabályozhatnák.

A szerződés teljesítése alatt

Azon túl, hogy társaságunk információt nyújt leendő partnerükről, folyamatosan, a partnerkapcsolat fennállása során is tájékoztatást ad, így nem a kintlévőség-állomány megnövekedése esetén kell megoldások után kapkodniuk, hanem már a szerződések megkötésétől kezdve szakemberek segítségével, vevőik folyamatos figyelésével csökkenthetik likviditási kockázatukat.

A szerződés teljesítését követően

Az eredményesség egyik záloga a következetesség. Ha valamilyen eljárást kilátásba helyezünk, akkor azt be is kell tartanunk, különben komolytalanná válunk. Tehát csak jól megfontolt stratégiával érhetünk célba. Nem célszerű elsőre perrel fenyegetőzni, mert sem Megbízónknak, sem nekünk nem érdekünk, hogy egy évekig elhúzódó pert kezdeményezzünk. A cél az, hogy a késve fizető ügyfél pontosan fizetővé váljon, és Megbízónk vevője maradjon.

A követelés behajtásánál külső segítségre mindenek előtt a problémás üzleti partnereknél van szükség, akik többszöri figyelmeztetés után sem akarnak vagy nem tudnak fizetni, illetve nem mutatnak semmilyen tárgyalási készséget.

 

 

 

Copyright 2004  Intercollect Kft. Minden jog fenntartva.